Wednesday 3 December 2014

ONE DAY IN ABU DHABI - BIR GUNDE ABU DHABI


Bu gezideki uclemenin bir sonraki duragi, UAE’nin buyuk agabeyi Abu Dhabi. Yanlis bilmiyorsam, Emirligin en zengini burasi ama para musluklarini daha gec almislar yine de burasi da cilginliklar yeri. Bir gunde neler yapilabilir ve ben neler yapamadigimin ozeti soyle:

Dubai’dan 1.5-2 saatte cok kaliteli ve kalabalik olmayan 4-5 seritli bir otoyolla variliyor. Yol uzerinde ilk olarak yapay ada

YAS ADASI – Meshur Formula 1 pisti ve dunyanin sayili eglence parklarindan olan Ferrari World gorulmesi kesinlikle gereken yerler. Keza aksam kalinirsa da yine dev gosteri alaninda, Avrupa’da goremeyeceginiz konserleri gorebilirsiniz.



Ferrari World Dubai

SAADIYAT ADASI – Burasi da sinirsiz plajlari ve cilgin planlari ile baska bir bolum, finansal kriz nedeniyle ertelemisler ama dunyanin en buyuk Guggenheim muzesi deniz uzerinde bu adaya baglanacak sekilde yapiliyor henuz bitmemis (onlarda da kriz varJ), yanina bir yerli muze, bir tane de tanidik bir muze, Louvre Muzesi aciliyor. Tasarimlar ruya gibi, herhalde 2015 butun hepsini gormek icin iyi bir sans yaratir.

Guggenheim & Louvre


Guggenheim & Louvre

MASDAR CITY – Dunyanin kendi kendine yeten sifir emisyon olan gunes sehiri, Abu Dhabi Havalimaninin dibinde, etap etap (finansal kriz var olsa da) bitmekte. Kesinlikle gorulmeli, fotograflar uzay sehrini andiriyor, gercegi merakla bekliyorum. Sifir emisyon, hakikaten oyle, araba yok, ogrenci ve bilimadamlari var, olan arabalar da soforsuz gidiyor kendi kendine. Bir suru sirketin katkisi (Avrupa ve Japon) asikar.
 
Masdar City Solar Panels

SEYH ZAYED CAMIISI - Sheikh Zayed – 40bin kisilik, inanilmaz etkileyici bir camii, dunyanin en buyuk ve herhalde en yeni ve guzel camii’lerinden 4 minareli 100’e yakin kubbeli, dunyanin en buyuk Svarovski Avize’sine (tahminen) ev sahipligi yapiyor. Rihanna meshur etti, o ayri :)


Sheikh Zayed Camii


FUTURISTIK SEHIR BINALARI ya da ILGINC MIMARI TASARIMLAR: Capital Gate’i gormek lazim, Piza kulesi mi esin kaynagi bilemedim ama kesin deprem olmuyor bu ulkede! Bina resmen 20° yana yatmis ama 160metre yuksekliginde J

Keza yurudukce bir suru dizayn binaya rastliyorsunuz sehirde, yenileri de hizla yukseliyor



Capital Gate ya da Modern Pisa Kulesi

CORNISH: Deniz kenarindaki parklarda sehirin iki tarafini da group uzun yuruyusler yapilabilir

No comments:

Post a Comment