Thursday 19 January 2017

ELBRUS YOLCULUGU IKINCI GUN – 21/08/2016



Sabah kahvaltida grubun geri kalanlari ile tanistik, uc Alman ve bir Avustralya’li daha var grupta, herkes erkek ve konusulan dil Almanca. Kahvalti ertesinde sarisin Alman rehberimiz Liza da geldi ve Al(a)manci ekip ilk yuruyusune basliyor. Azou, Elbrus’a cikmadan evvel sadece otel’lerin bulundugu bir koy.
Bugun hedefimiz yukseklige alismak icin 3300 metre’ye kadar dikey tirmanip oradan teleferik ile geriye otel’e geri donmek, amacimiz dedigim gibi yukseklige alismak. Pole pole, yavas yavas yuru, yukariya yuru asagida uyu. Hava cok sicak, orman icinden gecerken golge ve manzara guzeldi ama orman sinirini gecince, kizaracak tavuk gibi firina dogru yuruyoruz, manzara inanilmaz. Her tarafimiz yuksek dag siralari, meshur Kazbeg dagi (Gurcistan) ve siradaglari etrafimizda. Etrafimiz olabildigine acik. Yaklasik 3 saat sonra harika bir dere kenarinda mola veriyoruz, solumuz eskiden Ukrayna Universite’lerinin kullandigi gozlem evi, su anda sanirim Almanya’da bir universite kullaniyor, sagimiz Gurcistan ile siniri belirleyen buzul siradaglari.
Toplamda 5 saat sonra teleferik’teyiz. Grup’ta fire yok, ogle yemeginden ortaya cikan, herkes yuksek irtifaci, Klimanjaro fix, ama baska 5000+ zirveler de yapilmis Denali de Himalayalar da Acaoungua da var cikilan daglar arasinda.
Niyetler 5/7 genelde, yani her kitanin en yuksek 7 zirvesinden 5’ine cikmak, Antartika ve Everest madden imkansiz cogu dagci icin malum.
Aksam otelde erken yenilen aksam yemegi ve uykuya teslim saat 20:00’de J

No comments:

Post a Comment