Tuesday 23 July 2013

07.07.2013 - GUN3 - FJORD YURUYUS ROTASI GUDVANGEN

Bugun elimizdeki haritanin da yardimi ile asagidaki rotayi yaptik.



Amacimiz tepeyi asarak Fjord sirtinda yuruyus yapmak ve Fjord'u yukaridan gorebilmek.
Tabii tahmin etmedigimiz ve oradaki suruye bakan yayla ciftligindeki cocugun da bilmedigi ufak bir ayrinti vardi yolda bizi bekleyen. Kis tahminen agir gectigi icin ilk bogazi gectigimizde yolun devaminin coklukla karla kapli oldugunu fark ettik.





Yine de sansliydik, kar icin (cok) hazirlikli olmamamiza ragmen, karin yumusak olmamasi ve yanimiza aldigimiz tablet pc icindeki gps ve harita programi bizi kar yuzunden goremedigimiz patikayi sanki gorunur kildi.




Gerci karlar eridigi icin dereden gecis zor olmasina ragmen hedefledigimiz fjord boyu tepeden asagidaki manzarayi gorecek kadar yuruyup, ogle yemegini burada yedik.
Manzara dogrusu bayagi etkileyici.






Ogle yemegine varmadan evvel ufak bir sanssizlik yasadim. Yuruyus ayakkabinin tabani yariya kadar acildi, isin dogrusu sasirtici geldi, cunku cok giymemistim ama 5 sene olmust alali. Zor bela naylon torba ile bagladim (degisik seferler) ve idare ettim aksama kadar.
Donus'te tekrar dereyi ve karlari (yokus yukari) gecmek zor olacagi icin baska bir yolu izleyerek kampa donduk. Doner donmezde kecilerden sakladigimiz arabamizi alarak bir sonra ki yuruyus rotasinin baslangic noktasina giderek kamp yeri aramaya basladik.
Kamp yeri (wild/beles) icin cok fazla alternatif var gibi gozukse de, esas olarak ciftlik sahiplerinin arazileri haricinde fazla bir alternatif yok gibi gorunurde. Sansimiza otlar kislik saman olarak bicilip paketlendigi icin, cadir kurmaya musait yer sayisi fazlaydi. Tarlada calisanlara sorduk, ilk uygun gordugumuz yerde. Sansimiz yaver gittim, izin alabildik ama sadece bir gece icin. Normalde 3 gece ayni yerde kamp yapabilmek mumkun Norvec yasalarina gore (oyle biliyoruz en azindan) ama ciftciler 1 gece yeterli diyorlar.

No comments:

Post a Comment