Tuesday 23 July 2013

NORVEC FJORD GEZISI (BERGEN GUDVANGEN FLAM FJEARLAND GEIRANGER ALESUND) - 05.07-14.07.2013

Bu travel blog da Turkce. Turkce olmasinin sebebi, internette Norvec'te Fjord'larda doga yuruyusu yapmis olan veya harita bulunan bir websitesine rastlayamamis olmamiz, ne Turkce ne de baska dilde. Kuvvetle muhtemel, bircok site vardir ama ne hikmetse bizim gozumuze carpmadi.

Bu gezide 3 kisiydik. Su anda donus yolundayim, notlari yazmaya havalimaninda basladim. Yolculugumuz Bergen baslangic ve Bergen bitisli olacak sekilde 9 gun olarak planlandi ama rota olarak hava durumu ve Tourist Information merkezlerinden aldigimiz bilgilerle dustuk yola. Tabii ki de elimizde onceden calisilmis rotalar da vardi (yani herzaman ki gibi dersimizi yola cikmadan evvel calismistik) ama ulkenin buyuklugu, aktivite (yuruyus,seakayak,rafting,buzul) rotalarinin coklugu ve cesitliligi, kamp yeri bulma zorluklari, rotalar arasindaki mesafeler ve ulasim kisitlamalari ve hava durumu bizi ilk kez kesin hatlari ve cercevesi olmayan bir yolculuk yaptirdi. sonuc olarak cok keyif aldik. iyi ki de cok plan yapmadan yola cikmisiz.


Baslamadan bir iki onemli software ve internet sitesi:


NORVEC HAVA DURUMU:


http://www.yr.no/ (Saatlik havadurumu, yanilmadi hemen hemen saat saat)



NORVEC YURUYUS HARITALARI (ONLINE):



http://ut.no/kart (cok detayli ve yuruyus rotalari isaretli - ilerideki yazilardaki haritalar buradan)



NORVEC YURUYUS HARITALARI (OFFLINE):


Bunun icin 15 gunluk offline haritalarin indirilebilecegi bir program tavsiye edebiliriz, ANDROID kullanicilari icin. NORGESKART uygulamasi, biraz evvel ki UT.NO'da olan haritalari kullaniyor ama farkli olcekleri offline kullanabilmek buyuk avantaj. Gezeceginiz yerlerin haritalarini olcek olcek indirip sonraki 15 gun icinde offline olarak kullanilabilir, tablet veya cep telefonundaki gps ile.

No comments:

Post a Comment