Tuesday 24 February 2015

Day11- 09.01.2015 ROTORUA – MT TARAWERA – HOT WATER BEACH – CATHEDRAL COVE


Bugun ilk olarak Rotorua’daki gol kenarindaki eski muzeyi gezdim, tabii ki de cok kucuk bir muze ama burasi camurlu sifa havuzlarinin ilk kullanildigi yer olmasi acisindan ilginc bir yer.

Daha sonra da Red Forest kenarindan, Mount Tarawera’yi gorecek sekilde Mavi Gol ve Yesil Golu gezdim. Heryer tropical bir ada gibi yemyesil ve tropical agaclarla dolu, insanin inanasi gelmiyor, Yeni Zellanda’da olduguna. Renkler ve manzara muhtesem herzaman ki gibi. Yolda Buried Village (Muzesi ile) ziyaret edilmeli. Zamani olanlar icin de sonu golde biten (geri donusu botla olan) ve golde sicak banyo imkani olan bir yuruyusu de tavsiye ederim, arabayi park etme (baslangic yerini kacirmazsaniz, cok memnun kalacaksiniz. Tek sorun donuste, bot koye birakiyor, oradan geri yurumek veya otostop (Tarawera Trail diye geciyor rota ve bedava). Eger rehber kitaplarda fotografi olan Tarawera Daginda trek yapmak isterseniz, orasi sahis arazisi oldugu icin yuruyus turlarina yazilmaniz gerekiyor.

 
 
 
 
 
 
 

Daha sonra Rotorua’dan cokta uzak olmayan Hobbiton film setine ugradim, kalabaliklik konusundan herhalde hicbir muze ile yarisamaz. Inanilmaz bir ilgi var. Filmi izlemedigim icin ilginin sebebini de anlayamadim. Lord of the Rings’de olan kesimlerinden aklimda kalanlar vardi ama bir film setinin boyle ilgi cekmesi, tam supriz.
 
 
 

Benim, bir sonraki duragim, Hot Water Beach, ulkenin alti kayniyor, haliyle heryerde boyle bir kaynarca var, deniz kenarinda olunca daha bir keyifli. Plaja yakin arabami park ettigimde, ellerinde kureklerle sahile gidin insanlar gordum. Sahilde cok kalabalikti. Suyun kaynadigi noktada, okyanusun soguk suyu soguttugu icin, surekli kurekle oturacak yer acip, icine oturuyorlar, alttan gelen sicak su ile isiniyorlar. Guzel deneyim.
 

Hemen bir kac ileri koyda, yine guzel bir kaya olusumu var, Cathedral Cove. Suyun, dalgalarin oymasiyla, Cathedral (tabii ki degil) ama alti bos ama ustu toprak olan genis bir kaya olusumu var, yine gayet hos. Cathedral Cove’a erken gitmek guzel olabilir. Sahili de kendisi gibi guzel. Otopark’tan cok uzun olmayan bir yuruyusle ulasilabiliniyor.
 
 

No comments:

Post a Comment