Friday 17 July 2015

EKVATOR GALAPAGOS GEZISI GUNLUGU - DAY 2 – 02.05.2015

Grubun ikinci yarisi bugun oglen variyor hostel’e. Sabah kahvaltisi yine bol muhabbetli gecti, Quito’da gezilecek cok yer yok, bir iki park belki, Mitad del Mundo (Ekvator cizgisi) bir de Ekvator’u cevreleyen daglara cikan bir teleferik. Ben de arkadaslarim hostel’e vardigi zaman Mitad del Mundo ve Teleferik yapacak bir taksi kiraladim. Oglen 13:00 gibi yola ciktik. Ilk durak dunku gibi Mitad del Mundo. Taksi ile 40-50 dakika arasinda suruyor, bayagi bir uzak, bir de sehir icinde trafik varsa, daha da uzun suruyor. Quito daglarin arasindaki duzluklere kuruldugu icin bayagi uzun ve dar bir sehir, yatay buyume ihtimali olmadigi icin trafik kacinilmaz; bizdeki gibi (ismi de oyle) metrobus hatti var, cok meshur ve agzina kadar dolu olan.
Mitad del Mundo muzesinden bu sefer iceri girdim. Giris 4$ kisi basi, iceride biz turistlere cok ilginc gelen suyun donus yonu (kuzey ve guney’de farkli malum) ve yumurta duz durma deneyi yapiyorlar (Ekvator cizgisinde). Lisedeki Cografya dersi bilgilerinin (gunes hep ayni saatte dogup batiyor yilboyu vs) tekrarini aldiktan sonra bol bol fotograf cekiyoruz ve buradan teleferik’e dogru yola cikiyoruz.
Teleferik hostel’e daha yakin, belki 10 dakika mesafede. Teleferik’e varinca fark ediyoruz ki yanlis bir secim yapmisiz, yukarilar sis ve ayni zamanda cok yavas ilerleyen bir sira var. Malum tekrardan ogrendik, gun dogumu 06:30 ama gun batimi da oyle 06:30’da. Kisaca teleferik’le cikip inmek icin zaman cok kisitli ama konusa konusa cikiyoruz yukariya uzun bir kuyrukta bekledikten sonra. Cikmasi guzel de sis icinde cikinca birsey anlamadik ciktigimiz yerden. Yukarisi da sis olunca, fotograf cekme hayallerimiz suya dustu. Hostel’e donmek icin taksi bulduk ama hostel’de bu kadar erken uyuklamak yerine bir de sehir merkezini gece gorelim dedik. Quito’nun sehir merkezi Unesco’nun World Heritage site’larinin en buyuklerinden. Cok buyuk ve yillardir hala ayni (ve korunan) bir sehir merkezi var, koloni zamanlarindan kalan. Dev bir katedral’e de ev sahipligi yapiyor ama gec gittigimiz icin terasina cikamadik.

No comments:

Post a Comment