Wednesday 15 July 2015

IZLANDA GEZISI Day3 - 20130817 - Sat





Hostel’deki sabah kahvaltisinin ardindan bugunku rotamiz hala daha kuzeye dogru:

Hraunhafnartangi - Artic Circle: Tas atmak icin :-) 3 km from the Arctic Circle - Hraunhafnartangi
Asbyrgi: Tjörnes Yarımadasından dolaşarak Myvatn Gölünün kuzeyindeki Jökulsargljufur Ulusal Parkında bulunan, zengin bir bitki örtüsüne sahip olup çok sayıda kuşda barındıran, nal şeklindeki Asbyrgi kanyonu gezisi. Nal şekli, efsaneye göre “saga” denilen İskandinav mitolojisinin en büyük tanrısı Odin’in sekiz bacaklı sihirli atı Sleipnir’in toynak izidir.

Nordausturvegur (Hraunhafnartangi) : Burasi ulkenin en kuzey yeri, Arctic Circle’a tas atimi mesafesinde ama cok keyifli bir deneyim eger yaninizda gps’iniz varsa. 66 33’e dogru yaklasmak surekli bambaska bir duygu. Yol bozuk, bir yerden sonra arabayi park edip 1 saat’e yakin yurumek gerekiyor, deniz fenerine dogru. Sonra da kuzeye dogru bir tas atmak


Godafoss: Akureyri’den Jökulsargljufur Ulusal Parkı’na, bir kaldera da barındıran Krafla volkanik bölgesine, doğu fiyortlarına, Tanrıların Çavlanı olarak bilinen Godafoss’a. 

Dettifoss: Avrupa’nın en güçlü çavlanı / en güçlü şelalesi Detifoss da bu muhteşem coğrafyadaydı. Buzul sularının beslediği nehir 100 metre genişliğinde, 45 metre yükseklikten bir şelale oluşturmuştu. Manzara ağzımızı açık bırakacak kadar görkemliydi.

Myvatn Gölü: Buraya ne yazik ki gidemedik. Kravla Yanardağı’nın yakınındaki Myvatn Gölü’ne gittik. Bu sığ göl, yeraltı sularının sağladığı farklı iklim sayesinde bir çok kuş ve bitki türüne ev sahipliği yapıyor. Göl çevresindeki Dimmuborgir siyah taş oluşumları

Hverfell: Myvatn Golu yanindaki, 2.500 yıl öncesinde oluşmuş eski krater Hverfell, Nameskard fokurdayan çamurları oldukça heyecanlandırıcı. Hverfell Krater’ine yürüyerek çıkış en az 20 dakikamızı alacak.

Egilsstadir: Egilsstadir'de orman, sasirtici bir deneyim 

Stödvafjördur: Mineraller Müzesi gezileri de oldukça şaşırtıcı.Stödvarfjordur kasabasına varınca, bu bölgede bulunan olağanüstü taş ve minerallerin sergilendiği özel Petra Müzesi gezisi.

Goðafoss: Myvatn Golu'nden Akureyri'ye giderken ana yoldan 10 dakika saparak bizi Goðafoss’a vardik.30 metre genişliği ve 12 metre yüksekliği olan bu şelalenin Türkçe’deki anlamı “Tanrıların Şelalesi”.

Askja: 4X4’umuz olmadigi icin ne yazik ki gidemedigimiz yer. Yoldan uzak ama Askja ve yakınlarındaki arazi volkanik yapısı, kumları ve dayanıksız toprağıyla ay yüzeyine benziyordu. Bu nedenle astronot Neil Armstrong aya iniş provasını burada yapmıştı.
Akureyri: Kilisesi ve botanik bahçesi ile ünlü Akureyri İzlanda’nın kuzeyini gezmede bir başlangıç yeri. Özellikle Husavik’ten başlayan balina izleme turları için.

 Aksam icin kaldigimiz hostel detaylari asagida:
Hostel Saeberg
**Address**: Sæberg / Reykjaskóli /Hrútafjörður  / Phone: +354 894-5504 / E-mail: saeberg@hostel.is
**Dates** Check-in: 17/08/13 / Check-out: 18/08/13 / Nights: 1
**Summary** Room details: 3 Bed(s) in Dorm, mixed accommodation (coed) s / Subtotal: 8400.00 ISK

No comments:

Post a Comment