Wednesday 15 July 2015

IZLANDA GEZISI Day4 - 20130818 - Sun



Hostel’imiz issizligin ortasinda ama tika basa dolu bir hostel.

Snaefellsness: jules verne'nin dunyanin merkezine yolculuk adli romaninin basladigi yer. biz buraya otelden yaklasik 3 saatlik araba yolculugu ile vardik. burasi adanin batisinda yarimada seklinde bir cikinti. buraya turistler genelde balina gozlemek icin bot turlari snaefellsjokul ve hellnar icin geliyorlar.

Hellnar: ilk duragimiz arnastapide arabayi park etmek bu kucuk kasabayi gormek icin kiyi serdindeki kayaliklarda yaklasik kirkbes dakikalik bir yuruyus yapmak gerekiyor. yol boyunca degisik sekilde kayalar gormek mumkun . ilginc olani ise kasaba sakinlerinin bu ecis bucus kayalara isim vermeleri(kayalarin onunde isimlerini yazmislar troll kayalari gibi). bu kasabanin ozelligi ise okult bilim (bilim demek ne kadar dogru bilmiyorum) ile ugrasanlara wicanlar ve turlu herbalistleri her sene bir sanirim nisan ayinda burada toplaniyor olmasi. onlara gore snaefellsjokull'un (snaefells ) gizemli bir gucu var ve bu guc bu toplnatilar sonucu onlara geciyor.

Snaefellsjokul : jokul izlanda dilinde buzul anlamina geliyor. hellnardan bir kismi gorunuyor. ama acikcasi bizim kiyafetlerimiz buzullarda bir tur icin uygun degildi.

Stykkisholmur: burasi ufak bir balikci kasabasi. ozelligi ise balina izleme turlari icin gemiler buradan kalkiyor. balikci kasabasi oldugu icin ufak sevimli ve (nispeten uygun fiyatli) balikci restorantlari bulmak mumkun ve hatta balina eti denemek de mumkun.(gorunusu kirmizi ete benziyor tadi balik ve pismis ciger arasi). onerebilecegim restoran fimm fiskar. ayrica kilisesi de gormeye deger bir diger futristik kilise.

Aksam 4 gunluk turumuzun sonunda ilk gece konakladigimiz hostel’e geri donuyoruz. Toplam 1.250km gibi bir mesafe yaptik 4 gunde ama gorduklerimiz icin degerdi.

No comments:

Post a Comment