Wednesday 15 July 2015

IZLANDA’DA NE YENIR

Rejkavik sokaklarinda gezerken hicbir yerde olmadigini tahmin ettigim bir yemek kokusu insanin burnunu rahatsiz ediyor, denemekte fayda var, kopekbaligi (kanadi) corbasi. Detay vermeyeyim, deneyin demistim, yok detay da olsun:)
hakarl: bir tur fermente olmus kopekbaligi eti. uzzzzzzzzaaaaaaaaaak durun. tadi amanyokli et gibi. kokusu temizlik malzemesi gibi. hayatimizda

Deniz urunleri, koyun eti oldukca yaygin ve lezzetli. izlanda yurtdisindan et ithal etmeyi engellemek icin her turlu kanunu koymus. bu hem yerli ciftciyi koruyor hem de eski yontemlerle yetisen koyunlarin etini her yerden daha lezzetli kiliyor. restoranlar cok pahali o yuzden aksam yemekeri icin mutfagi olan bir hostel ya da otel ayarlamak sart. ama bir kere olsun bir balik restoraninda yerel baliklar (balina olmak zorunda degil) denenebilir. Biz malzemeleri bile baska ulkelerden getirdik, boylelikle daha ucuza geldi. Ulkede tarim olmadigi icin, sebze meyve yok, hersey dondurulmusa yakin sekilde. Haliyle siz de yemeginizi yaninizda getirin, sadece ihtiyaciniz olanlari alirsiniz.

No comments:

Post a Comment