Friday 17 July 2015

EKVATOR GALAPAGOS GEZISI GUNLUGU - DAY 4 – 04.05.2015

Galapagos’taki ikinci gunumuz, hava cok nemli, sicak ve sanki her an yagmur yagacak Santa Cruz kasabasinin icinde. Bugunku tur icin sabah erken kalktik, butun sehir erken kalkmis bizle beraber, butun turistler meydanda otobus, tekne, taksi bekliyorlar gidecekleri turlar icin. Gun dogumu ve gun batimi butun sene ayni oldugu icin (6:30-18 :30), butun amac gun isigindan maximum fayda saglamak. O yuzden turlar 7:00 gibi basliyor genelde. Ada aksam veya gunduz olmadigi kadar kalabalik, herkes turlar icin bekliyor.
Turumuz Pinzon Adasi etrafinda (Isla Pinzon) snorkeling. Adanin kuzeyine kadar araba ile gidiyoruz, oradan da botumuza gectik. Bot hayli kucuk ama eglenceli. Rehber de kaptan da rahat, hersey saatine gore (dalis turunda oyle olmadi). Galapagos’ta hemen heryere tur goturuyorlar, tekne sayisi da cok olmadigi icin, kalabalik (ya da cok tekne) olmasi soz konusu degil. Pinzon da o turlardan biri. Turun icinde penguin kayaliklarinin orada iki kere snorkeling, Pinzon Adasinda da ayni sekilde 2 kere snorkeling sonra da plajda yatmak var. Kayaliklar kuslarla kapli ama acemiligimize geldigi icin yanimizda durbun bile yok, kuslari detayli inceleme imkani olmadi ama foto-lens’lerle gorebildik bir sekilde. Snorkeling ise tam bir akvaryum, icinde baliklarin her turlusu ve deniz foklari ve kopek baligi ile. Ilk dalista kopek baligini goremedik gerci ama ikinci dalista sansima 2 fok ile 5 dakika basbasa kaldim. Foklar benim mevcudiyetimden memnunluk duymuscasina sikilmadan oynadilar, hatta ben grubun yanina gidince benimle beraber geldiler, o kadar rahatlar ki. Orada bulunan kopek baligi ile de sakalastilar. Binlerce baligin arasinda bulunmak buyuk bir keyif.
Aksam tur’dan dondukten sonra klasik sokaktaki balikcilardan birinde yemek yiyiyoruz diger turistlerle beraber.
Diger yandan da Isla Isabela’da yapabilecegimiz Los Tunnelos turu icin yer var mi diye soruyoruz, yer yok ama belki Isla Isabela’da local botlar goturuyor olabilirmis. Umut fakirin ekmegi seklinde.

No comments:

Post a Comment