Friday 19 September 2014

DAY1 - 20130907 - TOKYO

Saat farkindan dolayi Cuma bindigim ucak Cumartesi 10:30am Narita (NRT)'ya vardi.
Narita havalimanindan sehire gitmek icin farkli opsiyonlar ve bilet tarifeleri mevcut. Sehrin hangi tarafinda kalinacagna gore degisiyor. Biz sehiri dogu ve bati yakasi olarak, 2 farkli sekilde gezecek sekilde planladik. Dogu yakasi icin Ueno istasyonunun dibinde bir capsule'de kalacagimiz icin su opsiyonu kullandik. Asagidaki bileti havalimaninda alt kattaki tren biletleri satan giseden temin ettik.
Ilk karsilastigimiz sok, Japonya'da heryerde kredi karti gecmedigi idi. Ne kadar da finans dunyasinda etkli de olsalar, yillarin teknoloji onde gelenleri de olsalar, siz siz olun buralara nakit parasiz geleyim demeyin, kisaca Japonya'da nakit para bir ihtiyac. Japonya insani sasirtir diye okumustum, ama bu kadar teknolojide yillardir dunyanin 3-5 sene ilerisinde olan bir ulkede surekli nakit odeme zorunlulugunda olmak traji-komik.
Neyse tren bileti icin alt kata indim ama nakit para lazimmis, treni kacirdim parayi bozdururken, neyse sonunda islem bitti ve rahat bir nefes aldim. Havalimanlarindaki doviz bufelerinin turist yolmasina alismistim ama Japonya'da da olur mu demeyin, oluyor. Yakuza'nin ciktigi ulke malum

Japonya tren bileti:

Bu konuda kesinlikle asaagidaki sitelere goz atmadan yola cikmamakta fayda var.

www.jrpass.com/
www.japan-guide.com/e/e2019.html




Ulke icinde tren fiyatlari inanilmaz pahali ama diger yandan da heryere kolaylikla ulasmak mumkun trenle, turistlerin de bu imkandan faydalanmasi icin bircok indirimli seyahat karti mecut. Ama asil problem, sebebi bilinmez ama hemen her buyuk sehirde metro,tren,otobus hatlari baska baska sirketler tarafindan isletiliyor, yani bir metrodan baska bir metroya gecmek icin tekrar bir ucret odeyerek bilet almak gerekiyor.Haliyle satilan indrimli kartlar, tum hatlarda gecerli degil, sehirler cok buyuk, havalimanlari sehirlerden oldukca uzakta, bir de uzerine gunun ilk ve son tren ve metrolari kisitliyaci. Haliyle en ideal plan, otel yerlerini havalimanindan transferi saglayan tren ve metro istasyonlarina yakin secmek. Bunun icinde tren saatlerini kacta hareket edip vardigini gosteren asagidaki iki siteden birine bakmakta yarar var, tabii ki cep telefonunda interneti olanlar google'dan istedikleri gibi tren metro vs saatlerine istedikleri gibi ulasabilirler. Bu blog'da bizim kullandigimiz ulasim opsiyonlarini gorebilorsiniz.


HAVALIMANINA INILINCE ALINACAK BILET:

http://www.keisei.co.jp/keisei/tetudou/skyliner/us/value_ticket/pass.html

Roundtrip Skyliner Ticket + Two-day Tokyo Metro Pass: ¥4,880 (¥1,340 discount)
Available at:
Skyliner Ticket Counter located at Narita Airport Terminal 1 Station, Narita Airport Terminal 2 Station
The railway ticket counter located inside the Narita Airport Terminal Building
TimeTable: http://www.keisei.co.jp/keisei/tetudou/skyliner/us/ae_timetable/index.html

 Biz JR Ueno istasyonuna cok yakin olan capsule hokuo'da kaldik:
Sauna & Capsule Hotel Hokuo, just a 1-minute walk from JR Ueno Train Station
Sauna & Capsule Hotel Hokuo 
Address
Taito-ku Ueno 7-2-16, Taito Ward  Tokyo, 110-0005
Phone +81338458000
Email  hokuo@river.ocn.ne.jp
Travel info  Latitude 35.71309, Longitude 139.77762
(N 035° 42.785, E 139° 46.657)

Japonya'da konaklama kapsul, (hostel, hotel ve digerleri):
Kapsul hoteller, herhalde Japonya'daki ilginc konaklama sunan otelli. Bizim kaldigimiz kapsulden izlenimlerimiz soyle, genelleme yapmadan:
- dovmesi olanlar kesînlikle alinmiyor ya da butun dovmelerin bir sekilde kapatilmis olmasi gerekiyor, ama yine de bu bir garanti saglamiyor kapsulden atilmamak icin
- sadece erkeklerin kalabilecegi sekilde(bayan versiyonu da varmis)
- giriste ayakkabilar cikarilip dolaplara konuluyor
- ayakkabi dolabi anahtari resepsiyona teslim edildikten sonra check-in yapilarak soyunma odasindaki dolaba esyalar konuyor, tabii ki de bagajiniz sigarsa, sigmazsa bavul resepsiyona havale:-)
- yatakhane kiyafeti zorunlulugu gibi bir kiyafet uygulamasi var.
- kapsuller ile esya dolap numarasi ayni
- duslarda zorunlu bir ciplaklik uygulamasi varmis
-dis fircasimdan taraga her turlu banyo ekipmani mevcut
-apsuller gayet kucuk ama hem sarj icin priz, hem ufak bir tv hem de alarm var
- kapsul katini secerken sigara icilmeyen bir katta secilmesi lazim
- kapdul odasi gayet soguk, mikrop barindirmayacak kadar ama kapsul ici soguk degil
-kapsul otel check out saat 10:00da, check-in 16:00da. yani iki gece kaliyorsaniz da sabah check-out yapilacak ve esyalar resepsiyona verilecek,16:00dan sonra tekrar check-in yapilacak
- sabah 7den itibaren kapsuller bosaliyor, bizim tahminimiz kapsulu kullanan cogunluk son treni kaciran ya da arkadaslariyla kafa ceken sabah da ise giden tipler
- fiyatlar min 3000yen
 -hostel fiyati daha pahali

TOKYO'dqULASIM:

Tokyo da gunluk 730 yen limitsiz Tokunai pass

http://www.jreast.co.jp/e/pdf/pamph_ticket.pdf

ya da
Tokyo Free Kippu (1580 yen)
Unlimited use of all subway lines (Toei and Tokyo Metro) and JR trains in the central Tokyo area on one calendar day. It is also valid on buses and streetcars operated by Toei. The pass is overpriced and will unlikely provide any savings over regular tickets or prepaid cards.


Toei and Tokyo Metro One-Day Economy Pass (1000 yen)
Unlimited use of all subway lines (Toei and Tokyo Metro) on one calendar day. The pass only pays off if you use the subways excessively. The pass is not valid on JR trains.


Tokyo Metro Open Ticket (1-day: 600 or 710 yen; 2-day: 980 yen)
Unlimited use of the nine Tokyo Metro subway lines, but not the four Toei subway lines and JR trains. A regular one day pass costs 710 yen, while a tourist version is available for 600 yen (one day) and 980 yen (two consecutive days). The tourist version is only available to foreign tourists at Narita Airport andHaneda Airport.



Toei One-Day Economy Pass (700 yen)
Unlimited use of the four Toei subway lines, buses and streetcars on one calendar day. It is not valid on the nine Tokyo Metro subway lines and JR trains.



Tokunai Pass (730 yen)
Unlimited use of JR trains in the central Tokyo area on one calendar day.




Ilk gun capsul hotel'e esyalari biraktiktan sonra asaghidaki rotayi yaparak gecti:



Ueno partki cevresi de sehrin toplanma yerlerinden biri ve zaman zaman cok dolu olabiliyor. hava cok bunalticiydi ama Avrupa'daki cok soguk gecen yazdan sonra sikayetim yok:-)
Ueno crvresinde gorulecek yerler soyle:

No comments:

Post a Comment